Sunday, May 3, 2009

ko nk mampos??!!

huishhh...td time ak nk blek campus..berlaku 1 tragedi yg amat merbahaye..agaknye klo ak upah stuntman wat aksi tu pon die xsanggup...bahye btol r aksi tu tadi..korang nk tawu x aksi ape??sememangnye aksi yg panas..tp....agak mustahil aksi ini mendapat liputan dalam siaran melodi..klo dlm berite terkini kt tv3 tu maybe ade chance nk keluar r..kepade stuntman tersebot..syabas..anda berjaye membuat saye terkujat sebentar...

pasti korang nk tawu..ape aksi dan juge insiden yg berlaku sehingge aksi ini layak utk di jadikn post pade kali ini..aksi ini ialah....aksi BUNUH DIRI....

pada suatu hari yg hening..ade seorang putera berasal dari negeri y sgt indah dan damai..negeri itu terletak di selatan tanah air..(aiseyymen..aku ke tu???hahaha..)leceh r nk gune putera2 lak...gune a (bukan name sebenar)lg senang..si a ni menggune kn perkhidmatan awam untuk pulang ke tempat die menuntut ilmu..a ni sgt rajin dan bersopan santun..a juge merupekn pilihan utama untuk ibu2 mertua di semenanjung tanah air mahupon di kepulauan borneo..(bile nk start citer nih...)

okeoke..cmni citer nye..semase a tibe d KTM serdang..ade sowg lelaki cine yg sudah berusia membuat 1 percubaan untuk membunuh diri..ape motif nye??haaa..yg tu a xdpt nk btaw..sbb....a pon xtaw..mmg agak riuh r suasane pade ketike itu..sume owg berpusu2 ingin mengetahui ape y sedang berlaku..(termasuk r gak ngn si a ni..)

nseb mmg menyebelahi si cine tua tu..sbb kelajuan KTM pade ketike itu bleh dikatekn berade dlm kelajuan yg perlahan..kerane KTM itu ingin berenti di perhentian Serdang..so,cine tue tersebot hanye mengalami luke2 sahaje..di sebb kn tindakan cine tue yg xbermoral itu owg ramai terpakse menanggung kesusahan yg berlaku angkare tindakan beliau..antare kesusahan yg berlaku ialah seperti berikut..

1.perjalanan KTM tergendala selame hampir 10 minit..
2.telah membuat beberape mak cik tua terkejot..(kemungkinan besa bleh mengidap saket jantung tahap awal)
3.menyebab kn kesesakan lalu lintas wat sementare waktu..kerane kedatangan ambulance dan polis menyebab byk kenderaan lain terpakse memperlahankn kenderaan..
4.disebab cine tue tu gak..beberape baby kecik terjage dari tido dan teros menangis..

eeee...ak cam nk 'DEB' je pale cine tu...owg cine mmg cmni ke??ade problem..bunuh diri..kamon r..nnt..disebbkn awk sowg..xpsl2 KTM serdang berhantu..

10 comments:

  1. huish..

    gler lah..

    aku sanyer da lama teringin tgk babak huruharahirihoro cmnih dpn mata aku sndri...

    tp x berpeluang cam En. a

    eah..
    kn En. a tuh ckp..
    de mrupakn plhn utama ibu2 mertua x kra r d mana pon..

    mkne nyer..
    cine tua tuh frust sbb En. a x pat jd plhn utama ibu nyer,,,sbb En. a tuh kn...(ala..phm2 sndri r kn)
    so,,sbb tuh r cine tuh nk bnh dri..

    ahahahaha..


    p/s:atip, tolong kenslm pulas tlinga kt de eah..ckp kt de jgn dok pasan sgt..

    ReplyDelete
  2. wokeyhhh....
    xde hal r..
    a tu mmg...
    ak geram je ngn die..
    rse cam nk 'DEB' je pale si a tu...nseb bek muke die cam ak..
    so,ak maafkn die ngan talak 1...

    ReplyDelete
  3. memang aku "nampak " sebenanye aksi tuh
    haha

    ReplyDelete
  4. yeke???xprasan pon ko...
    ntah2 ko r mastermind peristiwe tersebot..
    nakal ye...
    cubet kunk..

    ReplyDelete
  5. yeker???
    ko prasan ak x???

    ReplyDelete
  6. adoyai pacik neh.
    "nampak la"
    meaning tak nampak la.
    heh:P

    tapi aku nampak kau,di cafe tadi sama si gadis.hehe:)

    ReplyDelete
  7. cafe??
    si gadis??
    sape lak nih??
    wrong number r..
    try again keyhh..

    ReplyDelete
  8. hhahaa!
    shit ah wat wat tataw.

    ReplyDelete
  9. eyyy..
    btol..
    ko slh nombor nih...
    mne de..

    ReplyDelete

koi