Tuesday, December 22, 2009

siang malam terbayang2

siang malam terbayang2..
jari bengkak pecah2..
jantung berdebar2..
tp still gak xberpuas ati ngn ape yg ade..
mak oihhhh..giler goyang dowhhh..
bnde ni sumer disebabkn khabar angin yg tersebar oleh angin..
tp bukan dari helaian surat khabar..

khabar angin nye ialah..
ak dpt tawu Jammfest akn diadekn pade sem ni..
btol ke xbtol...
hanya tuhan saje yg mengetahui...

the moral value of this story:
1.tido awal..
2.jadilah anak yg baek..
3.study jgn xstudy..
4.hope sgt2 dpt maen lagu y ak wat tu..(ehhh??ni moral value ke permintaan??)
5.practise se practise2nyer..
6.rilex..chill..insy dpt ketenangan kelak..

p/s:1st nk merase jammfest..(hahaha)

Thursday, December 17, 2009

malaysia

kenape kite bertuah menjadi rakyat malaysia???
kerane...kite ade rajagopal..
kenape rajagopal???
kerane...nk harapkn ferguson..owg tua tu pown xpower..
ak rse terpanggil utk menulis semule didlm blog kesayangan seorang rakyat malaysia yg bername...
aku..
kerane...malaysia baru memenangi 1-0 ngn vietnam,..
nk tgok kt mapley rase xsampai plak kaki ak nk kesane..
kerane....uniten dilande hujan lebat ketika itu..
so,terpakselaaa ak tgok dirumah sahaje...
kerane...rumah ak ade tv..(kahkahkah..bangge2...)
game malaysia semalam mmg canteklaaaa..
kerane....
1.maen 96minit tp muke sume steady jewhhh..
xde pown nmpk tercungap2 akibat ketagihan oksigen..
2.gameplay mmg smooth..berani try mmbuat jaringan..
3.player mude2..rajagopal bagus..cam arsene wenger..jgn ikot prangai ferguson..
4.defend sumpah kental gile..clear ball pown style epl team chelsea...(bgus2..)
5.goal keeper keje nk cover macho jewhhh dpn camera..tp xkesa r..asalkn ko cekap..
6.mmg ade dramatic scene r dlm game tu..disebalik lakonan keeper vietnam dan ref ala2 bangla
7.seronok ak tgok peminat2 vietnam blah dri stadium tu sblom game abes..
(ptus harapan ye bang??)
8.goal malaysia bukan sebarang goal..goal yg penuh ngn tipu muslihat..(kahkahkahkah..)
9.malaysia berjaye memalukn coach vietnam yg berkata
"kami berasa bertuah kerane dpt jumpe malaysia di final..so,peluang nk menang tu byk.."(poyolaaa lu owg tua)
10.pengkritik2 bola sepak tanah air diminta tutup mulot...dan peminat2 bola sepak tanah air juga..kembalilahh kepangkal jalan..

akhir kata:jom pegi jalan2...

Thursday, November 5, 2009

cinta satu anugerah

ada owg bertanya..
mengapa dunia sangat kejam untuk owg yg bercinta??
ada juge owg berkata..
hidop didunia mmg xkn lari dari cinta..
walau sekejam mne pown cinte..
mahupon senikmat mane pown kasih syg...
itu sume adalah salah satu anugerah yg di kurniakan oleh sang pencipta.
kadang2 ak tertanye2..
kenape tuhan ciptakan sepasang mate..
sepasang telinge...
sepasang tangan..
sepasang kaki..
tapi tuhan hanye menciptakn 1 hati utk setiap manusia..
korang penah terpikir x bende ni???
jawapan nye ialah...
1 hati tu diciptakan supaye kite mencari lg 1 hati lain yg mencintai kite..
supaye menjadi sepasang hati...
untuk saling melengkapi antara 1 same lain...

jatuh cinte???
pasti sebahagian drpd korang mesti penah jatuh cinte..
ada owg ckp..
jatuh cinte ni sekali jewhh seumo idop..cinte sejati r katekn..
tp npe ntah...
dlm idop ak...
ak jatuh cinte berkali2 ngn owg yg same sampai ke hari ni..
setiap kali jumpe..mesti jatuh cinte balik..
x penah rse biase2 jewhhh..

itu r magicnye cinte..
wasallam..


Friday, October 30, 2009

this is it

Michael Jackson's This is it..
mlm ni ak g tgok muvee ni kt TGV jusco tebrau tmpat ak keje time cuti ni..
perghhhh..mmg two thumbs up..klo rating 5 bintang..ak brani bg 6 atau lebeh bintang utk michael..
michael mmg terbaek giler..walaupown umo dh tua tp sume nyer maintain..nyanyian die mmg beperasaan dan btol2 msuk ke dlm jiwa sesiape yg meminatinye..
ape yg bestnye lg..sepanjang kerjaye ak sbagai staff kt TGV tu..ak xpenah tgok ade owg yg tepuk tgn pas abes tgok muvee..tp muvee michael ni,pas abes jewhh 1 hall tu tepok tgn..
so,bergema r hall tu ngn tepukan dan sorakan peminat2 michael..siap ade yg berdiri and jerit name michael lg..dh cam konsert dh..ak pown rse terharu apabile menonton muvee ni..seda x seda mengalir setitik air mate jernih di pipi ak..eleyhhhh..cine sbelah ak lg terok..mnanges mcm mati laki jewhhh..ape nk jadi ngn ko ni haaa??so..ak sarankn kt mmbe2 sekalian..pergi r menonton muvee Michael Jackson's this is it..dan pastikan anda betol2 meminati michael..klo x,mmbazer jewhh duet korang beli tiket..

lg 1 berite yg menggembire kn..

ohh id ku..is084502...

itulahhh berite nye..kpd abg2 senior..terutamenye abg nuek,abg dini dan abg2 yg lain...adik tumpang lalu ye..jgn buli adik..klo ko buli adik..ak penampo kn sekor2..

p/s:sy syg nisa..

Thursday, October 8, 2009

berubah

berubah,
takde ape pown dlm dunie ni yg xberubah..
gunung tinggi2 pown bleh runtuh dan berubah..
lgkan kite yg rendah ni..
mase boleh berubah...
begitu juge dgn manusie..
cinte boleh berubah..
begitu juge dengan benci..
ak xtawu npe ak post blog nih..
ak rse ak dh berubah..
tp...
yg berubah hanyelah ak...
bukan ati ak..

p/s:ape muntah2???nk jiwang sket pown xbleh ke??

Tuesday, August 25, 2009

niat puasa

Ar-Ramadhan menjelma dengan penuh kemeriahan.maklum sje laaa..bulan mulia yg sentiasa ditunggu2 oleh seluruh muslimin dan muslimat di seantero dunia xkire anak kecil mahu pown ibu bapa dengan harapan kehadiran ramadhan pada kali ni memberi seribu makne dan penghayatan bg insan tersebot...PERRRGGGHHH...samok wa punye intro...
sebenarnye kawan2,
ak bukan r nk ber'story2' mengenai nikmat2 ramadhan atau pown suasane kemeriahan di bazaar ramadhan..kerana sesungguhnye telinga korang dh nek bersarang mat gian ngan citer2 pasal tu.oleh itu...ak nk focuskan serbe sedikit mengenai puase dulu dan juge puase sekarang......
niat puase owg dulu2 dan juge mereka yg mengerti
SAHAJA AKU BERPUASA ESOK HARI PADA BULAN RAMADHAN KERANA ALLAH SWT
ni yg btol punyer....tp...dsebabkan zaman mken lame mken moden..begitu juga dengan pemikiran ntah pape bdk2 zmn skang yg kurang mengerti mngenai ramadhan telah meng'adjust' kepada...
SAHAJA AKU PUASE ESOK HARI...SO..ESOK LAAA AKU PUASE..
bleh ade 'so' plak dlm niat..ko igt ape??sms??esok..punye esok..punye esok...tawu2 dah raye..korang jgn ikut perangai xsenonoh ni..xelok..ak hanye berpesan seterusnye tugas korang r yg meringankan bdn korang supaye sentiase berpuase..
akhir kate..berakhirlahhh kate dengan tiade kate2..
salam ramadhan

Friday, August 21, 2009

call now!!

anda lapar??sukar mencari makanan??
jangan risau.....u know what to do lahhh.
.just call tiz number n we will bg u'all sumer makan smpai termuntah-muntah.
.talian bebas cukai dan toll 1300882526..
anda akan dilayan oleh penyambut telefon wanita kami dalam hanya beberapa saat sahaja..
menakjubkannnn..
Roti Canai Penyambut Selera...(amboihh..bukan men lg name..)
keistimewaan..
-di tebar sepenuhnya menggunakan tenaga manusia..tanpa menggunakan mesin
-resipi rahsia turun temurun dari Nepal
-di ilhamkan dengan penuh perasaan..
harga kasar RM0.80...fuuhhhh sungguh ekonomi...
harga promosi Ramadhan RM4.00 sekeping..

nasi lemak bersantan
keistimewaannye...
-sambal tumis yg mampu melaparkan sesiapa sahaja.meskipun baru lepas sahur..
-ayam goreng yg digoreng mengguna tepung goreng cap Encik Hamid Ayam
( untuk sebarang tempahan - En. Hamid Ayam 019-0892526 )
harga kasar..RM2.00 xlebih xkurang..
harga promosi ramadhan RM20.00 pown xlebih xkurang gak..


Maggi Kari Letop
keistimewaannye-
-mempunyai keupayaan utk meng'GEBABOOM'kan mulot2 si pemonteng puase..
-seperti y tertulis di cover maggi tersebut..LEBIH KENYAL..LEBIH PEDAS
harga kasar..lebih kurang RM3.50 satu paket besar..
harga promosi Ramadhan RM13.50
PANAS!!PANAS!!PANAS!!
percuma air sejuk utk menyejukkan mulot
harga-harga yg paparkan tidak termasuk cukai segan dan risiko ketika meng'order' makanan di Mapley..cukai tersebut sekadar 15% sahaja

Friday, August 14, 2009

oke...ak buat..

seperti biase..ak telah di tag oleh seorang hamba Allah ni..
untuk tidak menghampakan beliau yg juga merupakan rakan sekampusku..
merangkap pengerusi di kampung cendawan hikmat..
dan juga merupakan bapa tunggal yang seakan2 tunggul..
berdasarkan detail2 diatas..tidak perlulah ak memberitahu siapakah beliau..
gurau je bro..jgn mrh2 eyhh
ak buat ni..
untuk ko..

soalannye berbunyi begini..
bile kluar je huruf tersebot ape y korang akan terpikir??sila isi tempat kosong
A : Ayam
B : Bayam
C : Cik Yam
D : Diam
E : Encik Sham
F : Faizal Talam
(pemenang one in to be the milionair..campuran one to be a milionair ngn who wants to be a milionair)
G : Gamam
(tergamam dibuatnyer...)
H : Hayam..
(pronounce utk owg yg gigi xckup..angin byk terkeluar)
I : Itam
J : Jambatam
(ni mkne nye Jamban kt Batam)
K : Ketam
L : Luram
M : Mamam
N : Nyam Nyam Nyam
(bunyi owg ngah mnguyah)
O : Oolalala..lam
(lagu ape ntah..ak dh lupe..tp best)
P : Pitam
Q : Quarantam
(mkne nye kuarantin dlm bilek y berwarne itam)
R : Ruam
S : Sangam
(citer industan)
T : TamTam
(keropok perise ketam tu....)
U : Ulam
V : Vote for Cik Yam
W : Wiiiwitt...
(amy search r bro...)
X : X..!!ade X ade r Y..
Y : Yong Tau Foo Ayam
Z : Zone menilam(mknenye...port parking tilam a.k.a port tido)


oke r..tugas ak dh selesai..ak salurkan tag ni kt sume followers2 ak yg sudi memollow sme ade secare terbuka atau pown tertutup..ko jgn wat xreti bhse plak.ak mls nk pakse2..klo ko rse ko followers ak...wat r tag ni..kite sambung tag ni biar menjadi warisan y unggul.kepade spe2 y telah mengelupur tergigit cili..ana mintak maap laaa...ana chow sin dlu keyhh..assalamualaikum

Tuesday, August 11, 2009

kerana babi sekandang rosak student sekampus

3 ke 4 ogos camtu r,Bangi,sebuah kampus institusi pengajian tinggi yang agak ternama kerana diberi nama Universiti Tenaga Nasional telah di isytiharkan darurat dan semua pelajar tidak digalakkan pergi beraya di rumah A.Galak manakala mereka hanyalah di galakkan pulang ke kampung untuk berlindung di dalam rumah masing2. Mengapa perkara sebegini berlaku? Apakah yang telah mendorong Dekan dan Cancellor untuk membuat keputusan drastik tersebot? Adakah perkara tersebut mempunyai kaitan dengan masalah sosial pak arab dan juga mak arab yang kian membanjiri kampus tersebut? Bersama-sama saya kita akan kupas serba sedikit mengenai topik kita pada hari ini iaitu kerana babi sekandang rosak student sekampus.

H1N1 atau pun lebih panas di sebut Demam Selsema Babi menjadi salah satu faktor mengapa dekan dan cancellor terpaksa membiarkan kaki2 dan tangan2 kampus tersebut berehat selama seminggu. Antara faktor lain ialah kerana seorang pelajar foundation baru xsampai sebulan telah merengek2 kerana mengalami sintom kerinduan terhadap familinya yg berada di sempadan utara tanah air (10km dari songkhla)telah menelefon ibu nya berkali2 sehingga rekod panggilan beliau tercatat sebagai rekod panggilan tertinggi buat masa kini.setelah diteliti dan di amati.adalah tidak berperikemanusianlah jikalau kita tidak mengambil inisiatif terhadap masalah yg di alami beliau.oleh itu dekan dan cancellor yang sangat budiman telah membuat keputusan bijak untuk mengisytiharkan cuti buat seluruh warga kampus.

walaubagaimanapon,pasti ramai tertanya2 definisi mengenai Demam Selsema Babi.menurut kajian pakar kaki babi, Albert Wong,16, demam ini terjadi kerana terlalu kerap berdampingan dengan babi.oleh itu, babi2 yg mengalami demam pada ketika itu telah pon terbersin ke individu tersebut sehingga individu tersebut tertelan hingus babi.maka bermula lah sejarahnya demam selsema babi. namun,terdapat juga beberapa lagi versi mengenai definisi demam selsema babi ini.antaranya definisi menurut pakar makan babi, maria mariappan,17, demam selsema babi ini terjadi apabila terlalu kerap memaki hamun dengan menyebut atau mengunakan apa sahaja elemen atau perkara yang berkaitan dengan babi.seperti"babi punyer malaun!!!!"kerana terlalu sangat berbuat demikian,sedikit sebanyak dapat mempengaruhi dan menyerang anti body si pemaki hamun tersebut.

definisi2 yang berbagai2 versi tersebut membuatkan kita tertanya2 apakah versi yang boleh diguna pakai.maksud saya versi yang sebenar2nya.oleh itu...sediakan pen dan pensil untuk mengetahui versi yang sebenarnya


Babi Panggang Pengikat Rumah Tangga
ramuan2 masakan
(1 atau 2 atau lebih..(bergantung kepada tahap kekebuluran anda)) babi seketul(tidak perlu dipotong)
cili(up to u r nak banyak mane.klo kuat pedas letak banyak2)
bawang putih(di buat ulam)
bawang merah(takde pown takpe)
belacan pulau pinang sahaja
santan(2 biji)

cara penyediaan
1.ambil babi tersebut lalu di cucuk dengan sebatang kayu yang diyakini dapat menampung berat badan untuk seekor babi dan bakar dengan api yang sederhana.
2.kunyah dan telan bawang putih tersebut sehingga mulut anda berbau aroma bawang.
(motif berbuat demikian adalah kerana untuk menghalau jin dan jembalang yang mengganggu ketika proses memasak nanti)
3.standy cili kat tangan.jikalau tiba2 ada kanak2 kecil mencarut atau cakap yang bukan2.anda seharusnya mengejar beliau dan mencili mulut beliau.
4.belacan ditumbuk dan dibuat sambal belacan untuk dicecah bersama babi yang sudah dimasak
5.ambil santan dan curahkan diseluruh badan anda agar anda sentiasa segar dan nyaman.


inilah hasilnya
selamat mencuba


Saturday, July 18, 2009

hanye utk si pencinte

Guy Facts---
When a guy calls you,he wants to be with you
When a guy is quiet,He's listening to you...
When a guy is not arguing,He realizes he's wrong
When a guy says, "I'm fine" after a few minutes he means it
When a guy stares at you,he wishes you would care about him and wonders if you do
When your laying your head on a guy's chest,he has the world
When a guy calls/texts/comments/messages you everyday,he is in love
When a (good) guy tells you he loves you,he means it
When a guy says he can't live without you,he's with you till your done
When a guy says, "I miss you,"he misses you more than you could have ever missed him or anything else
Girl Facts--
When a girl is mean to you after a break-up she wants you back but she is too scared she'll get hurt and knows you're gone forever!
when you catch a girl glancing at you,she wants you to look back and smile
When a girl bumps into your arm,while walking with you she wants you to hold her hand
When she wants a hug she will just stand there
When u break a girls heart she still feels it
when you run into each other 3 years later
When a girl is quiet,millions of things are running through her mind..
When a girl is not arguing,she is thinking deeply,,
When a girl looks at you with eyes full of questions,she is wondering how long you will be around
When a girl answers, "I'm fine," after a few seconds,she is not fine at all
When a girl stares at you,she is wondering why you are playing games
When a girl lays her head on your chest,she is wishing for you to be hers forever
When a girl says she can't live without you,she has made up her mind that you are her future
When a girl says, "I miss you,"no one in this world can miss you more than that
repost this in 10 minutes and your true love will call you;text you;kiss you;or just surprise u (:
if you dont, you will die unhappy..

Sunday, July 12, 2009

blog anda sudah dikemaskini

sudah sekian lame menyepi..bukan bermakne ak mmbawa diri or bersembunyi di lautan onak berduri..tp.....sbb laptop ak problem n masih lg didalam workshop utk di repair oleh seorang master yg juge bekerja sambilan sebagai seorang spy di shopping complex lot 46 berhampiran dgn kesibukan ibu kota...bak kate pepatah...ati gajah same dilapah ati ayam sama dicicah..

sudah hampir berbulan2 lame nye tidak meng'update' blog..rase janggal r plak jari jemari ak nk menari2 atas papan kekunci ni..oleh sebab itu..klo ade kesilapan teknikal mahupon praktikal harap dpt dimaafkan..

tujuan utama meng'update' blog ni ialah utk menyegarkan lg ruangan post kt blog ak ni..baru r ade warne dan rencah2 utk menambahkan lg aroma dalam sajian untuk tatapan pembace2 sekalian..harap lu orang enjoy r keyhh..

1st of all..hepi besday to my friend..sori lambat wish..ade masalh teknikal dan praktikal yg tidak dapat dielakkn..walaubagaimane pown...usia yg meningkat dewase tu haruslah kite jadi sebagai 1 batu loncatan utk kite loncat ke batu yg seterusnye..put your best foot forward bro..u can do it..

2nd...kehidupan baru di Uniten dgn suasane yg berbeza ini btol2 mengajar ak erti berdikari tahap maksimum..oleh itu,ak akan prepare megi kari sebanyak2nye utk menempuh kehidupan disini dgn lebih berkesan..

3rd...hidup tanpe arah tuju btol2 membuatkn seseorang tu hilang focus dan cepat putus asa..terime kasih kepade seseorang y telah berjaya membawa aku pulang ke tempat yg sepatutnye..tanpe beliau mybe ak ngah melepak xtentu hala kt mne2 penjuru di daerah JB..terima kasih cinta..

akhir kata,maka berakhirlahh kata..sekian terima kasih

Friday, June 12, 2009

cerite seram

ni ak nk citer sket pengalaman seram ak ketike di musim peperiksaan..korang tawu je r time pekse camni r kite nk bjage mlm..bersengkang mate nk study..pendek kn citer,sengaje je ak xnk citerkn bende sejak2 awal bende ni ganggu ak..ak tkot ade dikalangan kite y takot nk berjage mlm utk study..oleh itu,ak diam2 dlu..tggu dh abes exam baru story...

yg sebenarnye,ak ni bkn r jenis mnusia y sgt2 takot kepade bnde2 tahyul ni..ak xde r nk ckp ak ni brani sgt..tp korang tawu je r..bnde ni klo kite mken berani pown xbleh..mken tkot pown xbleh..so,wat biase2 sudehhh..mane y lemah semangat tu..hentikn bacaan anda sampai disini..kerane citer y ak nk citerkn mmg benar2 berlaku kt ak..

makhluk halus ni berade dimane2 jewh..ntah2 ade kt sbelah korang..spe tawu..klo r kite bleh nmpk bnde2 ni..ak rse xramai y brani nk kuar umah..sume dok berselubung ngn selimut..ustaz harun din,korang knl x spe die tu???penghalau hantu no 1 kt malaysia ni..tp,die gune bantuan ayat2 suci..oleh itu,layaklah die digelar ustaz..ak berharap kepade sesiape y terbace post kli ni n dganggu bnde2 cam seperti mne y terjadi kt ak..korang jumpe r ustaz ni..no tepon die ialah 1-300-88-2525..

oke..kisah die bermule begini...rabu mlm khamis..bulan mengambang penuh..ak call r awek ak.mmg kebiasaan nye pade waktu mlm je ak akn bergayut ngn die..sambil2 ak call,ak dpt rase kn satu panggilan yg pelik...panggilan tu seolah2 suroh ak stop call n study..tp sayup2 je bunyi die...

ak igt tu mybe housemate ak..xpown macha2 y ske menjerit2 kt blok ak ni..ak wat xtawu je r.."u,cbe u tgok bulan mlm ni..terangnye.."awek ak pown jwp"alahh..kt blok i xbleh tgok r"so..ak pown xkisah sgt r..mybe pas ak tgok bulan tu..bnde ni mula menyerang ak..

nseb bek awek ak xtgok..klo tgok,ak rse awek ak pown kne skali..bulu rome ak mken lame mken meremang..angin mlm tu y meniup sepoi2 bahse btol2 menaikkn rase tkot..tp,selagi bende ni xnmpk dpn mate..kte xbleh r nk menggeletar..ak mnom air byk2..mudah2an dpt melegekn rase y sgt menyeramkn pade mlm tu...

ak pegi bilek housemate ak"min,ko tawu mlm jumaat keliwon x??"housemate ak pown jwp.."tawu.."."selalunye..klo bulan dh mngambang cmni..esok plak mlm jumaat..mesti bsok mlm jumaat keliwon"ak men agak2 je..tp cyess weyhhh..mlm tu mmg len..

sbot psl mlm jumaat keliwon..pasti ade y tawu..ade y xtawu..xpe..meh sni ak btawu..mengikut kalender jawa..ade satu mlm y dipanggil mlm jumaat keliwon..mlm ni ade kt pertengahan bg tiap2 bulan..pade mlm tu,pengamal2 ilmu itam akn pergi kluar utk memperhebatkn lagi ilmu mereke...

polong,jembalang,sundel bolong...antu raye..sume akn berlegar2..ade diantare mereke akn mencari badan baru..ade juge y mencari tuan baru..apabile tibe mlm tu,owg2 kampung sume akn kunci pintu..buat amal ibadah byk2..kerane tkot klo2 family dowang dganggu..

kembali kt citer ak plak..korang mesti nk tawu kn..ak diganggu oleh makhluk ape..ak pown xtawu makhluk ape y menggangu ak skng ni..smaken ari..idop ak smaken gundah..ak tkot klo makhluk ni mule menyerang orang len plak..ak tawu..die nk berkawan ngn ak..tp,bkawan ngn makhluk2 sebegini hanye lah mendatangkn keburukan..mule2 mmg kite akn dpt segalenye..kite akn jadi kaye,kacak,pandai....tp lame2 akn memakan diri sendiri..ni r makhluk y menganggu ak skng...lihatlahhhhh
name die toyol..ni ilustrasi je..tp klo y originalnye xde r seseram ini..die ni ske melepak kt kalkulator...kt belakang pembaris..n y paling latest ak tawu..die ni melepak kt dlm tiket exam..gile brani tuan punye makhluk ni..kan dh dpt hadiah sagu hati drpd tok bomoh cine boroi bercermin mate..

p/s:pandai gune..pandai simpan..jgn biar die memakan diri kite..

Monday, June 8, 2009

senjate

oke...sile fill in the blank keyhhh
senjate bg polis???
-lencane polis
senjate bg askar
-sniper
senjate bg bpk
-rotan dan hanger
senjate bg mak
-cili(mehhh sni mama cili mulot tu..mencarut eyyy)
senjate bg lelaki
-err...skip2..
senjate bg pompuan
-of cuz r air mate
senjate bg cikgu
-merajok..(dgn harapan ade r student die nk pujok)
senjate bg pak guard
-buku catatan pelajar dtg lambt
senjate bg murid
-alasan r bro..ape lg..wahahahah
senjate bg candidate exam??????
-ni die..ak siap bg gamba lg...
p/s:sediekn senjate secukup2nye...jgn pergi berperang tanpe bekalan senjate..nnt anda y terluke

Saturday, June 6, 2009

mimpi

p/s:nk tips2 jumpe girl or boy korang dlm mimpi x???

Sunday, May 31, 2009

congrat my bro

30hb aritu ak blek jb..dengan harapan utk bersame2 ngn kluarge menghadiri majlis perkahwinan abg ak..Muhammed Amirul Bin Mazlan dan pasangannye Siti Aishah bte Jamaludin..majlis berlangsung di umah kak Aishah yg terletak di kilometer berape ntah pon ak xtawu..tp y penting di area2 simpang renggam..berikut adalah antare gamba2 y dpt ak payung korang sume...
ni adalah gamba ketike dihadapan umah ak..kt jb..sblom bertolak ke simpang renggam..kami bergamba 1 family..serbe putih
believe it or not???dengan 1 lafaz..abg ak dh jadi laki owg..cayalahhh..practise siang mlm kowt..
bile abg shah alam dh jumpe abg jb..cmni r rupenyee...
yg ni plak..ak ngn brader emi..kt surau sg renggam..walaupon perot sarat cmne pownn..bgamba tetap begamba..
ni kazen ak..mosh warior jb..mosh crew RTW8 mesti knl mamat ni..abes melantak die ni gie join ak n mmbe2 y len tgok bola chelsea lwn everton kt mapley depan umah ak..nseb bek chelsea menang(ak dh agak dh..)
keesokan ari nye..abg ak pon bsanding..(mempelai sme padan weyhh..sme bulat..sme comel..)
ini ialah golongan bujang y bergamba ngn pengantin..(golongan y dh berumah tangge xbleh stay kt pelamin lame2..nnt semangat nk nek pelamin tu dtg blek..bhye wooo..macik2..awasi suami anda keyhh)

p/s:dikesempatan ini..msih blom terlambat utk ak mngucapkn selamat pengantin baru wat abg ak y sorang nih..kebahagian kami bukanlah pade gelak tawe,senyuman seperti mne keluarge y len..hanye tuhan sje y tahu di mane terletaknye kebahgian kami..congratulation

Wednesday, May 27, 2009

untitled

dlu kite pernah lukis gamba ni kn????tp skng dh di renew kn..huhu

p/s:i love you

Tuesday, May 26, 2009

bahasa malaysia:bab 3 - perumpamaan

adoihhh..xde idea r skng ni..tp keinginan utk menge'post' blog tu sgt tinggi..so,ak merepek je arh pade post kali ni keyhh..nk dipendek kn citer..ade r sum one ni sroh ak wat post dlm bhse siam plak..mne r nk tawu bhse siam cik adek oii..tp klo ajak bertomoi tu bleh r kowt..so,mintak maaf kepade y berkenaan keyhh..nnt klo ade kelapangan insy story siam akn berkumandang.

haaaaa..sumpah xde idea skng ni..tekan..tekan..tekan..padam..padam..padam..sedar2 dh nk dekat setengah jam cmni je..bile dh ujong sem ni..mcm biase r..sume nk jadi rajen..ade y rajen ke arah game,rajen ke arah study,ade gak y rajen ke arah mengumpat2 nih..adoiii..ape lagi lahhh korang nih..tp xpe..mulot setiap owg ade 1 je..klo pandai jage mulot,make tahan lame lahh mulot tu.klo xpandai jage mulot..make berkoyak rabak lahh mulot die dikerjekn oleh individu2 y terlibat dlm kisah ini...bkn nk menuding jari kt sesape..tidakk..daripade tuding jari bek angkat tgn..btol x??haaa xphm???mksud ak..drpd mmburok2kn owg..lbeh bek mmbaiki diri sendiri..

for your information,skang ni mmg musim study..asal ak tnye ngah watpe.."ngah study...."tu je r yg kluar dri mulot mmbe2 ak..tp masalahnye..bile r ak nk start study nih..bile haa??oke..dengan ini..ak akn start setelah blog ni selesai..btol nih....so,klo korang ade pape ke text je r ak keyhhh..ym2 or skype2 dh xdilayan..musim study kowt..lgpon ini je r time y ade.."hek eleyhhhhh ape barang study..ko bukan nk keje ngn sijil foundation pon.."ni r die antare ayat2 ak dulu..dengan ini ak menarik balek kate2 ak dulu..lalu berkate"study woiii rakan2..spe nk study xde mmbe..calling ak.ak xde r pandai sgt.tp kite sme2 r berusahe keyhh.."

to all my friend....berjuanglah ketitisan y terakhir..terpulanglahh ko nk titis ape pon..titis darah ke..titis air paip ke..titis minyak petrol ke..jgn titis air mate dahhh..sekarang ni bukan mase nk bersedih..kite remaje sweet19..kne bergembire..sape2 nk bergembire..jgn call ak..sbb ak nk study..pas final nnt baru call keyhhh..kite bergembire abes2an..lg 1 ak ade berite gembire..ade r sowg mmbe ak nih..baru wat blog..gile arhhh..kemajuan y harus dibangge kn..utk blog die..ak bg 2 bintang..bkn nye ak kedekot bintang..tp....pdn mke ko dpt 2 bintang..amek je lahh keyhh.keep writing to my padawan.let the world know who u are..to master BJ, dh bleh tutop bisnes sbb dh musim study skng nih..jgn r nk BJ lagi..ko nk jadi ape haaaa???bwk2 r tobat..

last call,jadi lahh manusia yg memberi sebanyak2nye..bukanlah yg menerime sebanyak2nye.. mksud ak..taburkan lah bakti korang pada masyarakat..n to joana...better u watch out..she r looking 4 u.dammit!!!!

p/s:hepi2 study..tamo stress2..30hb ni abg ak kawen..dtg r klo lapa..


Sunday, May 24, 2009

award dari hafiy

1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda.
2- Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini.
-ade server..tp keje offline jewhh
-ade blog..tp jarang update(taw2 je ak nih..)
-ade awek..tp siket xstory kt aku
-dak senegeri ngn ak
-hafiy name diberi
3- Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri.
-tinggi 183cm..(tp skng ni dh semakin tinggi kot..)
-sangat meminati music(creating n playing)
-terlalu2 sempoi..(masalah besa cmne pon..bleh settle ngn mudah)
-pemegang rahsia terbesa rakan2(dh mcm chuck dh ak nih..)
-student UNITEN...coit(xbangge pown..)
-ak bleh jadi mmbe baek ko..ak gak bleh jadi nightmare ko..(depends r cmne ko lyn ak)
-hobi saye..mengire bintang
-telinge saye sarat ngn music2 liar...(lgu2 romantik hanye utk si die)
-cite2 ak..(berkhidmat sebagai pegawai kerajaan)
-sy syg family,die dan semue..(that's fact)
4- Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka
-yg ni yg ak xgemar nih..(ak xske petik2 name owg..tp xpe..kali ni terpakse)
-dini(music addicted)
-zaza(die ni ske sgt menge'tagged' ak..kali ni rse kn ko)
-aminsahari(housemate ak)
-jajakaren(minah karen a.k.a minah mosh)
-zureen(classmate..1 team physic ngn ak)
-bastart(mmbe lame yg dh lame xjumpe..padahal baru pas jumpe kt coit)
-hafiz roslan(ni pon classmate ak gak..slh satu wakil G13 yg bertuah)
-daus(tetamu coit yg terawal)
-spe2 pon bleh(ak dh xde idea nk bg spe..)
p/s:thnks to hafiy kerane menganugerahkn award..ko couple senyap2 je eyhh fiy..semoge berbahagie ke ank cucu keyhh..

4 u i will r zaza..

5 names dat frens call
♥atip
♥turb
♥dukun(antuu btol dak2 teknik nihh)
♥abg turb(adry pggil..)
♥errrr...(yg ni kne sensored kn r..privacy..hnye die je y tawu)

5 most important dates in ur life
♥25/2(my bday)
♥8/3
♥23/1
♥15/4
♥1/1(time ni r azam baru tercipte)

5 things u have done yesterday
♥online
♥download
♥sms
♥menjadi part timer metallican...(cliff burton)
♥tido

5 ways to be happy
♥shopping ngn die
♥jamming
♥with my friends
♥bile ak paham fizik..
♥tgok langit

5 gifts u would like to receive
♥teddy bear
♥Les Paul model Standard Bass Guitar(cam xlogik je..mahal sgt r..)
♥Jazz Bass Fender(pon jadi r..kaler lembut2..perghhh..mmg kontra ngn genre)
♥baju
♥masakan die

5 favourite hobbies
♥study lagu
♥berfikir
♥tido
♥masak..
♥lukis kot...(tp skng ni dh jarang wat)

5 places u want to go vacation
♥Beverly Hills(nk jogging petang2 ngn Paris Hilton)
♥Bora Bora Island(wuuuu...sedap je memandang..)
♥Korea
♥Umrah
♥mane2 pon boleh..asalkn xcrowded..kusot r rmai2 owg..

5 favourite drink
♥air masak..(paling senang nk dapat)
♥air batu campo(ABC..perghhh..)
♥coconut milk shake
♥tropical fruit punch
♥air paip..(time bulan pose..mmg feveret)

5 things u always found in your room
♥kipas y 24jam xbertutop...
♥Mr.Spoke,Samad,Mr.Bleu(walaupon tali dh putos 1...)syg sgt kt mereka..
♥koleksi seluar jean y bergantung kt loker..
♥poster fallout boy,mariah carey,y2k,avril,baroness,war campaign n beberape flyers gig
♥laptop

5 fav calour
♥black
♥white
♥purple
♥colourless
♥nk kate merah x merah..nk kate biru x biru..nk kate ijau x ijau..kaler ape agaknye tu??(ntah)

5 favourite band
♥sum 41
♥metallica
♥blink 182
♥butterfinger
♥il divo

5 favourite people
♥my family
♥my bear..(ahahahaha..mmg bear pon)
♥my friend
♥my bandmate
♥dan juge sesape y mengenali diri ini..(anda semue teristimewa..)

top 5 hangout
♥twozhe studio(bangi)
♥mines
♥alamanda
♥plaza seni studio(jay bee...long time ago)
♥jusco tebrau

5 person u love so much
♥mama
♥nisa
♥adik2,akak2,dan juge abgku y sorang tu..
♥member2
♥Britney Spears

top 5 reasons u answer this survey
♥zaza r ni punye pasal...
♥sekali sekale..ape salahnye..
♥tertarik ngn soklan2nye yg menguji minda..
♥ha'ah ekh...npe ak jawab survey ni???
♥arghhh....mmg menguji minda r soklan nih..(ak dh pening ni..)

top 5 who u think will answer this survey
♥sape2 pon bleh
♥sipolan bin sipolan
♥nursipolan bte sipolan
♥semue blogger2 di muke bumi
♥long wo kat..

Wednesday, May 20, 2009

ini celite dulu punya celite..

tadi haa..ade siket olang tanye sama wa bile mau bikin itu celite pasal komunis..oke..sikalang wa kasi taw bile wa mau bikin itu celite pasal komunis...bile??sikalang laaa wa mau bikin..haiyooo chisengg punye olang..lagi mau tanya2..

lu olang sume tawu x ape itu komunis???wa pon tarak tawu maa..tapi wa kasi hentam2 itu komunis same juge mcm askar jahat mahu selang2 negale olang laen..ape pasal die olang mau selang2 olang???lu ade tawu x??klo lu olang tawu kasi tawu la same kite semue laa..sbb wa pon tale tau manyak2 sgt pasal komunis ni..wa punye sejalah pon B4 jee..

nasib baek wa lulus itu sejalah punye paper..ini wa mau celite siket pasal wa punye sejalah paper keyhh..siket time lulu..(haiyooo wa punye lilah pon sudah ade chinese2 style meyhh..klo lu olang talak paham..kasi anggok2 itu kepala buat2 paham aaa...)siket time lulu..wa punye lau se' ali2 mau nanges bile masuk aja wa punye kelas..wa punye friend manyak nakal woo..talak denga apa lau se' ckp..itu psl r wa dpt B4 jee..

heiyaaaa..stoli punye stoli..1 stoli komunis pon wa talak starting lg..oke..wa starting sikalang aaa..komunis manyak jahat wooo..lumah,loli,kelete..sume kasi baka...ape nampak depan mate sume mau baka..klo kasi ini komunis kelija tukang baka satey aa..sula kompom punya meyhh itu satey kajang haji ape name pon wa talak tau sula tutop kedai..mmg feveret men baka2 punya..tp...wa ade siket kompius same komunis punye hobi..die olang suke baka2 lumah..tp die olang punye lumah ali2 nampak depan mate ta mau baka..baka la lu punya lumah..haiyooo..chisenggg..
wo pu she taw r...sape ini olang pon wa talak mau maa...tapi..ini olang sume ade relation same itu komunis juga...same ade ini olang pejuang komunis atau ini olang pon komunis wa pon talak tau..(klo suma bende talak tau..apa pasal bikin ini post??haaa..lu tanye same itu apai..die y suloh wa bikin maa..)

tapi aaa..y sebenarnye..wa bukan mau focus sama itu komunis punye stoli..wa mau focus sama kita punye bangse sikalang ni...mken lame sulah talak unite lg maaa..lulu punya olang..sume ade unite...itu pasal sikalang punye malaysia sula ade merdeka punye maaa...kalo lulu punye olang talak unite..wa buleh kompom aa kite olang sume ni sula jadi hambe komunis..haiyooo..ape sula jadi ini amoi2 n taiko2 sekalian???mane pigi lu olang punye unite???

lu olang sume melayu taw..melayu same melayu mane bleh gado2 talak unite punye meyhhh..lg2 gado pasal asignment laaa..pasal amoi laaa..pasal kutok2 laaa..apa sula jadi ni???shhhhh..kasi dekat lu olang punye telinge..wa mau kasi taw 1 lahsie nih...itu bangse laen aaa..siket talak lupa same itu 13 mei punye stoli aaa..anytime olang2 melayu bleh kne selang same bangse2 laen..klo lu olang sume maw jadi ini macam...lu olang kasi teloskn aa lu olang punye pelangai...haiyooo talak otak ka???

p/s:wa punye chinese tatabhase ade bgus x???

Monday, May 18, 2009

antare 2 star..

rmai owg mempertikaikn antare Star Wars dan Star Trek..mne lagi best..dan terbukti semestinye yg peling best adalah honey star..star of the universe..xpon..yg paling grand n sejuk.arena of star..kota keriangan...xpon lg..yg paling hot ngn aksi2 n gossip2 panas...stars are blind nyanyian Paris Hilton...

yg mane 1 yg paling best???anda nilai lahh sendiri..
Star Trek ni citer die pasal journey to the galaxy..but star wars plak citer die psl epic n sgt2 perlukn pemahaman yg tinggi utk btol2 menjiwai citer tersebot..

klo anda nk bergelak sakan..Star Trek tu oke kot..sbb jln citer die xberat n sape2 pon bleh paham..lbeh2 lg pasal James T. Kirk y ala2 cool je kn...so,citer ni pon oke gak...
secare jujurnye....ak nk beritawu kt korang 1 rahsie..sebenarnye citer star wars lg best..xde r lawak sgt cam star trek..tp..citer ni merupakn salah satu epik teragong hasil kerja daripade pengarah y hebat George Lucas..kasi tepuk sket weyhhhh...
gambar ni korang tawu x spe??bukan anakku skywalker...tp...anakin skywalker..ak die hard fan star wars..tp xde r die hard fan sgt..stakat layan2 gitu tu bleh r..daripade episod 1st...smpai r si darth vader tu mati..sume ak dh khatam...sedap weyhh citer nih..

p/s:ape citer kegemaran korang???huh???maria mariana????OMG..!!!!

pabile music bergema

arghhhhh..tension!!!!!!baru nk jamming mlm ni.tp drummer ak telah pulang ke tanah tumpah drh nye iaitu kedah...warggghhhhh!!!!!kbosanan kembali membayangi diriku..i need sum one yg bleh tenangkn jiwe ak yg ngah kacau bilau pade mase kini..

ini adalah gamba ak dan drummer ak tu..dgn die je ak ade chemistry..msuk drummer len..tros ak kne reset or format blek jari jemari ak..

honestly..gile boring skng ni..ak btol2 perlukn music..xpe r..dikesempatan ini ak nk membebel sket tentang genre..kdg2 kite lebeh mementingkn genre daripade nilai sesuatu music..memangla genre dan nilai music amat berkait rapat..sebagai contoh..pop ye ye,dangdut dan sebagainye..sebot pasal genre sebegini..ramai y mengeluh..xbest r..xmasuk r..x itu laaa..x ini laa...y sbenarnye bukanlah genre tersebot y menilai kekuatan sesuatu music..

kepelbagaian dlm berkarya itulah yg lebeh utame...xkisah genre ape pon y kite juangkn..klo kite bersungguh2 memperjuangkn music kite..insy 1 ari nnt masyarakat akn memandang jua ape y kite perjuangkn selame ini..

utk memperkuatkn lg statement ak ni..korang tgok je r AIM skng ni..brape byk genre y dipertandingkn???byk kn..etnik kreatif,pop rock,balada dan sebagainye..kdg2 korang rase cam xptut je klo ade pemenang drpd kategori etnik kreatif or balada yg mendayu2 tu..kerane korang xminat genre tersebot..ape y korang minat??of coz r pop rock kn??

tp korang hanye tawu mendengar..juri2 y ditugas utk menilai lebih berpengatahuan dri korang sume..mereka xkn wat silap utk mengiktirafkn juara utk rancangan tersebot..namun...pade mase skng ni,indie byk mempelopori anugerah2 y dipertandingkn di media..estranged n meet uncle hussein antare nye yg berjaye menempah name..

peredaran mase sgt laa memainkn peranan penting dlm pemilihan genre pade mase kini..yee..mmg korang ckp masih ade lg crowd y mosh or joget ngn lagu2 y korang juangkn..tp..ape kate korang tanye brader2 y bersandar kt blakang tu..biar dowg comment music korang..kite kne flexible dan berubah mengikut peredaran zaman..ade ketike kite kne ubah or upgrade sumthing y kite juangkn..

to all new band..wish u'all gud luck..pilih genre btol2..
p/s:genre ak universal..but lbeh cenderung ke punkrock metal..hell yeahhhhh!!!

Saturday, May 16, 2009

zaman kegemilangan dan zaman kejatuhan

adoiyaiiihaihaihai..ape r nk jadi ngan bdk2 zmn skang ni..mken lame..mken bute sejarah..nk tawu npe??ni haa..korang bace r salah satu kertas jawapan sejarah dari salah sorang bdk bute sejarah..

sori lahh klo korang xbrape nk nampak sgt hasil kerje tangan bdk ni..pandai2 r korang zoom keyhh..abes berterabo cerite2 sejarah bdk ni..zmn kegemilangan laa..zmn kejatuhan laaa..ape nk jadi adik oii..

tapi...bkn pasal ni y kite nk bincangkn pade topik kali ni..pade topik kali ni..kite akn membincangkn mengenai zaman kejatuhan dan juga zaman kegemilangan...

tentu korang sume ade zaman kegemilangan korang kn??sebagai contoh..zaman tu,korang dpt awek gile hawtt..xpon..korang jadi kaye raye skelip mate..xpon..mcm2 lg r y bleh membuatkn korang gemilang,terbilang di sanjung warisan berzaman..

setiap y indah xkn kekal lame wahai rakan2 ku sekalian..ini terbukti apabile smken hari smken ramai owg y ske menjatuhkn owg laen...sggup menyebarkn tohmahan2 dusta..semate2 utk menagih simpati daripade pihak lain untuk menjatuhkn seseorang...

sampai bile r bangsa kite nk maju wahai cik kak2 sekalian..mahukah kamu digelar minah perang???kerane kekerapan anda berperang dgn owg laen..mahupon rakan sendiri..rambut sama itam..tp ati sape tawu xgitu????

bile seseorang itu sedang mengecapi zaman kegemilangan..kite sepatutnye menyokong dan teruskn menolak die agar terus ke hadapan..bukan nye nk menjatuhkn..masalah ni mmg terjadi dan benar2 berlaku..ape nk jadi cik abg2 n cik kak2 sekalian..daripade korang wat bnde2 camni..ade bek nye gie blaja memasak ke..blaja menjahit ke..blaja kemas umah ke..
aparaaaluu..tade wotak punya worang..

p/s:sape terase padan muke..(dh xde mase ak nk jage ati korang yg busuk tu..)

Wednesday, May 13, 2009

pizza

pasti ramai diluar sane tertanye2 mengenai pizza kn???jgn tkot...ak byk knowledge psl pizza...arini ak payong korang sume knowledge2 pizza y ak ade..ilmu di dada perlulah disebarkn..xgitu???sebelom tu...mesti korang nk tawu gak ann cmne ak bleh tawu psl pizza ni...
tgok je r title blog ak..trademark pizza tu....bukan calang2 ilmu pizza y ak ade nih..korang beruntung taw....make ak mulekn cerite ak mengenai pizza keyhhh...bismillahhhh..
yg korang sedang tgok ni adalah sebuah kilang utk memproses pizza2 y aku maksudkan tu..zmn skng pizza dh xuli kt dapur..ye lahhh..zmn komputer r kate kn..tekan2...print...kuar pizza 1...ape y susah nye???xsusah pon..klo nk wat pizza 2..print r 2..so..ade 2 r pizza tu..senang mudah dan tangkas pembikinan pizza ni..ak penah g lawatan sambil belajar kt kilang ni..mmg canggih..
mase ak pegi dlu..pakcik ni r y jadi tourist guide lawatan ktorang..xtaw r npe..ak dgr2 citer die dh kne buang keje..bile ak tnye kt pakcik ni ape punce nye...die xjawab..segan kot..tp ak still xpuas ati..sbb pakcik ni berbakat dalam bidang menguli pizza...so,ak tanye r boss die nape die kne buang keje..atlast..boss die pon btawu..rupe2nye pakcik ni pemalas basuh tgn..itu time gak ak termuntah coz baru pas melantak pizza buatan pakcik ni...
p/s:pakcik...basuhlaaa tgn tu...nk jadi ape ni pakcik???
pasti korang nk tgok rupe pizza yg ak mksudkn tu..
btol x???
jap eyhh
ngah loading
0%
.
.
.
.
.
.
.
14%
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
35%
.
.
.
.
.
.
.
.
.
76%
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
99%
.
.
complete.....
ni r pizza nye

pizza tradisional atau dikenali ngan name baratnye lempeng

yg ni plak..pizza telur...

pizza ni feveret ak nih..pizza tuna...wakakakakka..roti saden sudehhhh.
p/s:klo lapa...orderlahh pizza k

Monday, May 11, 2009

yg ni yg kite xtawu skng ni..

stiap owg mesti ade binatang yg paling korang geli..ade juge manusia y geli pade manusie..sbb itu r terciptenye ayat ni.."binatang punye budak..."sbenarnye binatang x slh..owg y menjadi mgse geli tu pon xslh..abestu spe y slh??haaaa..yg ni yg kite xtawu skng ni..siape y slh dlm hal ni..klo sume owg xbersalah..siape y nk mengaku bersalah??yg ni pon kite xtawu gak..tp xpe...

sebenarnye..ini merupekn binatang no 1 y paling ak geli sepanjang ak menjadi manusia..even dh byk kali ak terpijak binatang ni..ade smpai terpecah tros perot die ak pijak..tp sumpah weyhh ak mmg geli gile..tgok gmba pon dh bleh nk tmuntah..

tawu2 je ak geli psl binatang ni..penah r sekali kami beramai2 gie mkn tom yam kt kedai thailand..tp xde r kt thailand..kedai tu ala2 siam r snang ckp..tokey n pekerje sume xreti ckp melayu..tp kt pintu msuk tulis halal..disebabkn nk pekene shisha punye pasal..ak follow je r..yg bestnye menu die gune bahse siam dalam tulisan english..cmne r nk tawu ape bnde tu sume.nseb bek ade gmba..so,kitorang pon men tunjuk2 je r..tunggu punye tunggu ko tawu ape y dtg???ni haaa y dtg...
sekali pndang nmpk mcm burung puyuh goreng kunyit je kn...tp..due kali pndang..pas korang terpandang kaki die y terjuntai..pastu mate die y terbeliak..sumpah xckp byk punye..tros blah cmtu je..nseb ko r siam..ko byr r sendri ape y ko msk tu...

p/s:yewww...potong slere btol lawhh..

bilo kawe sudoh panah...

timo kaseh kepado adik kakok sekalian krn memberi kesempatan utk berucak...
doh lamo kawe dok nuleh blog..raso mace doh kerah jo jari jemari nih...
oke r..tanpe melengahke maso adik kakok sekalian..
ini taing..pahe dok???ini taing = ini time...
kawe tok berapo nok sehak sgt...
mato doh meroh..bdn pulok demm..
sooo..minggu ni penoh denge kepanasang...
xkiro panas angkare cuaco ko..angkare sekeliling ko..
mano2 pong buleh..yg peting..minggu ni kawe mmg panah sgt2..
ati panah...cuaco panah..bdn pon panah..
oleh itu..mudah2an lahh denge doa adik kakok sekalian...
minggu depe kawe oke skek..
aminnnn ya rabal alamin...

p/s:jange dok pelik...kawe ni kacukan serato malaysia..tu y bercampo abes bahso tu..

Thursday, May 7, 2009

huu~


p/s:i love you

Tuesday, May 5, 2009

lagu tema hari ibu

terimelahh...

haaii selamat hari ibu..
kami semua ucapkan..

buat ibu2 semua..

ibu yg berdaftar sahaja..

Chorus:

rasalah keputat ini..
dengan bendangnya sekali..
sudilah rasa kuih ku..
orderlahh y mana satu..

haaii di hari begini kite menjamu selere..
kite celebrate ibu kite..
ibu kite yg kne belanje..

sekian terime kasih..

note:
1.ibu2 y tidak berdaftar merupekn ibu2 yg menjadi ibu sebelom pade waktunye..
(ibu koboi)
2.keputat membawe erti..kek puding berkastard
3.bendang menbawe erti belangkas masak rendang..
4.lagu ini boleh dinyanyikn pade hari bape..
hanye perlu menukarkn "ibu" kepade "bape"
(mudahkn??)
inilah mama sy..like mother like son
p/s:syg mama i,mama u and u..

Sunday, May 3, 2009

ko nk mampos??!!

huishhh...td time ak nk blek campus..berlaku 1 tragedi yg amat merbahaye..agaknye klo ak upah stuntman wat aksi tu pon die xsanggup...bahye btol r aksi tu tadi..korang nk tawu x aksi ape??sememangnye aksi yg panas..tp....agak mustahil aksi ini mendapat liputan dalam siaran melodi..klo dlm berite terkini kt tv3 tu maybe ade chance nk keluar r..kepade stuntman tersebot..syabas..anda berjaye membuat saye terkujat sebentar...

pasti korang nk tawu..ape aksi dan juge insiden yg berlaku sehingge aksi ini layak utk di jadikn post pade kali ini..aksi ini ialah....aksi BUNUH DIRI....

pada suatu hari yg hening..ade seorang putera berasal dari negeri y sgt indah dan damai..negeri itu terletak di selatan tanah air..(aiseyymen..aku ke tu???hahaha..)leceh r nk gune putera2 lak...gune a (bukan name sebenar)lg senang..si a ni menggune kn perkhidmatan awam untuk pulang ke tempat die menuntut ilmu..a ni sgt rajin dan bersopan santun..a juge merupekn pilihan utama untuk ibu2 mertua di semenanjung tanah air mahupon di kepulauan borneo..(bile nk start citer nih...)

okeoke..cmni citer nye..semase a tibe d KTM serdang..ade sowg lelaki cine yg sudah berusia membuat 1 percubaan untuk membunuh diri..ape motif nye??haaa..yg tu a xdpt nk btaw..sbb....a pon xtaw..mmg agak riuh r suasane pade ketike itu..sume owg berpusu2 ingin mengetahui ape y sedang berlaku..(termasuk r gak ngn si a ni..)

nseb mmg menyebelahi si cine tua tu..sbb kelajuan KTM pade ketike itu bleh dikatekn berade dlm kelajuan yg perlahan..kerane KTM itu ingin berenti di perhentian Serdang..so,cine tue tersebot hanye mengalami luke2 sahaje..di sebb kn tindakan cine tue yg xbermoral itu owg ramai terpakse menanggung kesusahan yg berlaku angkare tindakan beliau..antare kesusahan yg berlaku ialah seperti berikut..

1.perjalanan KTM tergendala selame hampir 10 minit..
2.telah membuat beberape mak cik tua terkejot..(kemungkinan besa bleh mengidap saket jantung tahap awal)
3.menyebab kn kesesakan lalu lintas wat sementare waktu..kerane kedatangan ambulance dan polis menyebab byk kenderaan lain terpakse memperlahankn kenderaan..
4.disebab cine tue tu gak..beberape baby kecik terjage dari tido dan teros menangis..

eeee...ak cam nk 'DEB' je pale cine tu...owg cine mmg cmni ke??ade problem..bunuh diri..kamon r..nnt..disebbkn awk sowg..xpsl2 KTM serdang berhantu..

Wednesday, April 29, 2009

citer si tukang kayu..

haaa~di sebbkn ade r sowg hambe Allah tu..die ni ske sgt mengamalkn sikap tamak..oleh itu,ak dgn rse berbesa ati menulis 1 citer mengenai tukang kayu..

pade suatu hari..ade sowg tukang kayu tinggal didalam hutan bersama isterinye..tukang kayu ni kerje die..pagi masuk hutan..gie ptong kayu..petang lak gie menoreh getah kt estate sebelah kampung milik Uncle Lim..Uncle Lim yg mne satu nih???haaa..yg tu yg kite xtawu skng ni..pabile mlm menjelme..tukang kayu ni pon mengukir kayu2 untuk dijual di Singapore,Taiwan dan juga Korea Selatan..

memandang hidop tukang kayu ni sgt bz..mesti korang igt die ni kaye raye kn..??tp..ternyate sangkaan korang silap..kerane die terpakse menanggung 5 owg anak jiran nye..kerane jiran nye itu mls bekerje dan hanye mengharapkn duit loan PTPTN setiap bulan..mne nk ckup...tol x???so,tukang kayu yg berhati mulia ni pon berusahe untuk menanggung beban yg dipikul oleh jiran nye itu..

seperti kebiasaan nye...pukul 7.30 pagi tukang kayu itu sudah kluar dari rumah untuk mencari rezeki..isterinye merupekn salah sowg graduan dlm bidang katering..oleh itu,setiap pagi isteri nye akan membekalkn makann untuk tukang kayu tersebot..begitulah putaran hidup si tukang kayu yg malang itu..

pada suatu hari...hari ape???haaaa..yg tu yg kite xtawu skng ni...si tukang kayu sedang berehat di sebatang pohon yg rendang sambil memakan sandwich sardin yg dibuat oleh isteri nye..memandangkn jam menunjukkn pukul 3.30 petang..tukang kayu terpakse memotong kayu sambil makan kerane mengejar mase untuk bekerje di ladang getah pula..bayang kn r..tgn kiri potong kayu..tgn knn ngah melantak sandwich..nseb bek xde tgn kt tengah2..klo x..agak2nye mmg sume tgn die gune kn untuk mempercepatkan tugas nye..dlm keadaan kelam kabut..kapak yg dipegang tukang kayu tersebot terjatuh ke dalam sungai..

apelah malang nasib tukang kayu tersebot..die cube menyelam mencari kapaknye itu..tp ape yg die dpt????haaa...yg itu yg kite xtawu skng nih...setelah sejam lebeh mengerah keringat mencari kapak tersebot..tukang kayu pon give up dan menangis teresak2..tibe2......

air sungai mengelegak..tukang kayu menjadi panik..muncul plak sowg bidadari yg sgt cntik lalu bertanye kepade si tukang kayu tersebot.."ape r masalah ko ni..??muke dh r buruk..pastu menanges lak..bertambah burok r jadi nye..cube story sket kt ak..kot2 ak bleh tolong ke??"..tukang kayu dlm keadaan separuh berputus ase pon menjawab.."kapak ak..dh r ade 1 je..bru pas asah semalam..pastu terjatuh lak dlm sungai.."bidadari tersebot pon ketawe mendengar problem tukang kayu tersebot sambil berkate.."hek eleee...ak igt problem ape td...psl kapak pon nk nanges ke??"tukang kayu mendengar ayat bidadari yg kerek tersebot smbil berkate"ko ni byk mulut lak..ko ade ke kapak??ko ni nk tolong ke xnk??"bidadari tersebot pon dh nk separuh nek angen lalu berkate"atleast..even ak xde kapak pon..ak xde r nk menanges..ak ngah tolong r nih.."tukang kayu tu dh ilang saba dh ni"ko tolong ape??tolong menolong??ko gie carik kapak ak skng..tu pon klo ko power r.."bidadari tu xckp byk..terus menyelam sambil mencari kapak si tukang kayu tersebot..

selam punye selam...xtimbul2..tukang kayu tu pon dh nek risau..tp xpe..die still bleh steady menunggu berite dri bidadari tersebot..haaaaa..pnjang umo..bru sebot2 dh timbul..mmg kne sebot dlu bru bidadari tu timbul..klo xsebot name die..sampai esk pon blom tentu timbul.."mne satu kapak ko nih??byk sgt ak jumpe kapak dlm sungai ni..ko igt sungai ni tapak perlupusan kapak ke??ak kapak kepale ko tercampak kt car park nnt kang.."tukang kayu pon pelik.."aik??ko ckp byk..xde pon..mne kapak nye.."bidadari pon menjawab"nah amek katalog nih..ko pilih mne 1 kapak ko"amboihhh..smpai penoh 1 katalog..byk xbyk r kapak yg dijumpai oleh bidadari tersebot..si tukang kayu tu pon membelek2 katalog tersebot.."pilih mane 1 ko nk..xkesa punye..asalkn kapak tu ko punye.."

"sempat gak ko wat katalog ni eyhh..siap ade gamba model2 jepon pegang kapak lg..bgus r ko ni..kreatif"kate si tukang kayu tu sambil menyelak2 helaian katalog tersebot..bermacam2 jenis kapak ade dlm katalog tu..kapak emas..kapak silver..minyak cap kapak..sume ade..akhirnye..tukang kayu pon jumpe kapak kepunyaan die tu..disebbkn kejujuran tukang kayu tersebot..bidadari telah menghadiahkn kapak emas,silver dan 1 hamper minyak cap kapak kepade tukang kayu tersebot..tukang kayu mengucapkn terime kasih kepade bidadari tersebot dan terus rushing g menoreh getah..

pukul 6.30 petang..situkang kayu baru je smpai kt estate getah..selepas die punch card die pon gie r menoreh..semase die sedang menoreh..tukang kayu mendapat 1 idea yg bernas..idea yg mcm mne???haaa..yg tu yg kite xtawu skng nih...

keesokan harinye...tukang kayu pergi ke hutan untuk melaksane kn idea yg dipikirkan nye semalam...kali ini,die ditemani oleh isterinye..pabile smpai di tebing sungai..tukang kayu menolak isteri nye ke dalam sungai..sambil menanges teresak2...dan mengharapkn bidadari muncul utk membantunye..

sperti biase..bidadari pon muncul"muke ko lg..hari2 nanges..ko xpenat ke??"tukang kayu pon menjawab"penat mmg r penat..bestu nk wat cmne.."bidadari pon men'short form'kn perbualan mereke"ko nk ape nih??ni mesti kes kapak lg ni..."tukang kayu yg sedang menanges pon menjawab"ko igt ak ape??asal menanges je psl kapak..asal psl kapak je ak menanges..ko igt ak xde maruah ke??ni problem lg besa.."mendengar kn problem yg besa..bidadari tu pon excited nk tawu.."problem ape weyhh??adoihh.jgn r kecik ati..ak mmg cmni..mulut je jahat..hati bek taw.."tukang kayu tu pon berkate"yela2..ak tawu..ak xkesa pon..cmni problem nye..isteri ak terjatuh dlm sungai nih..ko test tgok2 kn.."bidadari pon phm dengan misi nye kali ini lg lalu berkate"oryteee..."

bidadari tu pon menyelam dan mencari isteri si tukang kayu tersebot..niat sebenar tukang kayu tersebot ialah..jika dlu kapaknye jatuh..die dpt hadiah kapak2 yg best2..so,kali ni isteri die jatuh..mesti die dpt hadiah isteri2 baru yg best2..ape punye cerdik r si tukang kayu nih..tibe2 air sungai mengelegak semule..bidadari pon muncul...

"haaa...ini die katalog2 yg ak dpt jumpe kt dlm sungai ni.."tukang kayu pon kelam kabut capai katalog tu n mmbelek2 nye dgn rakus..huyyooo..mcm2 pompuan ade dlm katalog tu..angelina jolie pon ade..tukang kayu dh gembire tahap dewa dh nih.."haaaa..ni die isteri ak"sambil menunjuk kn gamba isterinye kepade bidadari tersebot.."laahhh..xde r cantek sgt..ape r ko ni..loser.."mendengar kate bidadari tersebot..tukang kayu pon nek angen"woii minah..ckp jgn sebarang ckp..ayah ak dulu tok guru silat ko tawu x..atok ak dlu..gie berperang ngn komunis..ko dh lame idop ke??"bidadari dengan nada yg cool pon menjawab"sile refer kate2 di atas..."setelah membace semule kate2 bidadari tersebot..tukang kayu pon memaafkn bidadari itu kerane..mulut die mmg laser sket.."mne isteri aku??"kate tukang kayu tersebot.."ouhhh lupe..jap eyhh"bidadari tersebot pon bagi r mayat isteri die yg dah mati lemas..pastu,disebabkn kejujuran si tukang kayu tu..die di anugerahkn 3 owg lagi isteri barunye yg cantek2..namun...sumenye dh mati lemas...

moral value is:jgn tamak...(dgr tu z@#@...jgn tamak..)

Tuesday, April 28, 2009

happy holiday..

kahkahakhakha..sile bace post2 terdahulu mengenai hari buruh..ni lah die sambungan kepade post hari buruh tu..korang jgn terkeliru lak..ak xde niat pon nk menjadi buruh..xpernah terlintas pon..klo dh berkait post ni ngn post hari buruh tu..bermakne ak sedang bercuti hari buruh r ni..xkn cuti hari raye cine lak ann..cume,fyi...ak dh kt jb dh nih..so,ak akn menggunekn waktu cuti ni dgn sebaik mungkin..dh lame xblek jb..cyess...lame giler..time ak blek sini..mcm2 dh berubah.dlu xde traffic light..skng berlambak2 terpacak..dlu bru nk gali2 tanah..skrang dh siap dh weyhh bgunan ape ntah..shopping complex kot..(ade r some one tersenyum bile ak sebot psl shopping complex).and yg bestnye lg....esk ari rabu,ak ade klas..xsilap ak kelas fzik,cmpf n lab..klo slh tu jgn r mrh..ak xpenah amek port psl time table ni..lantak r kelas ape pon..yg penting jgn menyerong ke tempat len..TAPI..kali ni ak terpakse menyerong gak..so,kepade rakan2 yg ak telah amanah tugas2 menyain atau menanda tangani attendant ak tuh..jgn lupe keyhh..ni je r time yg sesuai korang nk balas jase baek ak selame nih....nnt ak beli kn sourvenir dr jb keyhh..

p/s:cuace kt jb 1000% redup drpd kt UNITEN..so,kepade UNITEN..wat r 1 lg campus kt jb..for sure ak study kt sne..

Sunday, April 26, 2009

apa sudah jadi same jiran kite nih??

korang mesti ade jiran ann??mustahil r xde jiran..cube korang bayangkn time petang2 yg cerah..korang bru blek jogging ngn owg umah korang..pastu,tbe2 ternampak lak jiran nye baju terjatuh dari ampaian.."yang,u tolong angkat kn baju jiran kite tu.."klo korang bek mybe ni yg akan kuar dari mulut korang..klo korang ni kurang bek pon mybe ayat cmni akn kuar kt mulut korang"yang,u tekan bell jiran kite tu..btawu die baju die jatuh.."tp...klo korang ni jenis dajal bin iblis..mybe ayat y cmni lak yg akan kuar kt mulut korang.."yang,u gie bakar baju jiran kite tu..menyemak je.."

cmni r gak yg telah terjadi di negare kite..malangnye jiran kite ni jenis dajal bin iblis..korang tengok r antare gamba2 yg menjadi kebanggaan jiran kite ni keyhh..
http://www.myspace.com/pasukanantimalingsia

act..ak bukan r tbe2 nk bersemangat patriotik..tp sbenarnye maruah negare terletak pade bendera kite sendiri..sedangkn bendera yg sekadar kain biase tu pon kite xbleh nk jage..apetah lg bnde2 lain y sememangnye ssh utk di jage..

teringat lak ak zmn2 kt plkn dulu..dlm kompeni ak.jurulatih ak ske pggil ak panjang..sbb dlm kompeni ak..ak bleh dikatekn yg terpanjang r..padahal ade lg yg paling panjang..setiap pagi time kompeni ak incharge..mesti ayat ni kuar dri mulut jurulatih ak"jang,ko naik kn bendera ari ni.."ak lak ngn mamai2 terus mengeluarkn ayat ni.."asyik sy je..mggu lepas sy..mggu ni sy..besi pon bleh karat cmni.."di sebb kn kate2 ak y xberasas tu..sje2 je mendapat sekeh di kepale..tp tu sume perkare normal..ak bkn xnk nek kn bendera..tp....korang phm je r..waktu2 pg ni sensitif sket bg seorang laki..almaklumlah..time tu r byk part yg censored..plak dh tracksuit time plkn tu..mmg snang nk mengkantolkn kami..so,ak ngn redha nye menurut je r arahan..korang tawu xcmne mulianye bendera malaysia time plkn dulu..??andaikate tercecah tanah bendera tu..walaupun siket..kitorang akn di dende lari pusing padang kawad..cmtu punye mulia bendera kite nih...tp sekarang apa sudah jadi??ape hukuman yg sewajarnye diterime oleh jiran kite tu??lari kt padang kawad berape pusingan kah??atau korang ade pape idea2 best untuk mendende mereke??

Sunday, April 19, 2009

award??

haiyaa..akhirnye brjaye gak ak mengabeskn keenam2 muvee young and dangerous dlm mase 2 ari nih..hoyyeah2!!sempene kejayaan ak mngabeskn muvee ni..ak dikurniekn 2 award sekali gus..sbb 2 ari straight ak bertungkus lumus mengabeskn muvee tersebot..(xde kne mngene lgsung award y ak dpt ni ngn sgale kerje keras ak..)

haaa..ni r award yg ak mksudkn tuhh..trimas ye ipin..
p/s:to my followers.(diniy,shida n jaja..lowhhh 3 owg je??ksian nye ak).ak attachkn award ni kt korang keyhhh..

Thursday, April 16, 2009

kisah si kaki pancing..

korang penah dgr xciter psl gembala kambing..ek eleyhh..xkn xpenah kot..cmni citer nye..dulu2,ade sowg ni keje die gembala kambing bername si puntung(bkn name sebenar).hobi mase lapang die memancing dan juga mengabes kn waktu petang di pusat snooker..die ni mmg ske memancing.klo korang nk gie memancing.xpyh r bwk die.kompom ikan sume die y dpt.ape y korang dpt sekadar tiket parking dan tiket sewe kolam pancing.ringkaskn citer die ni mmg profesional giler r..nk kate duk kt perkampungan nelayan x gak..nk kate slalu turun laut pon x gak..tp klo die dh memancing mmg mengalahkn encik Daud dan juga rakan nye encik Bakar.(bkn name sebenar).pada suatu hari,si puntung ni xtawu nk watpe.die pon dh boring ngn keje mengembale kambing y sedang die lakukan tu.so,tbe2 die dpt 1 idea y bernas.die g tipu owg kmpung ckp kambing die kne baham ngn serigale.owg kampung ape lg..dgr je serigale..sume jadi gile.sbb...time tu,harge serigale ni mahal.ekor serigale je dh 16hengget.tu blom lg die punye rusuk..pehhh mmg feveret owg kmpung.so,msing pon gelojoh g keja serigale tu.tp xjumpe.sbb si puntung ni sje je nk tipu owg2 kmpung..berdekah r si puntung ni ktawe.lawak weyhh..korang xde kt situ mmg r xterase lawaknye..pastu,owg kmpung ni pon blek ngn hampe.haaa..10 thun selepas peristiwa tu,si puntung ni dh g smbung blaja..kt mne ntah ak pon xsure..pastu die jumpe r ngn mmbe2 lame die Daud dan Bakar.Daud dan Bakar ni pon ajak r si puntung g men pool.yg wat si puntung ni jadi legend ialah die berjaye mengadaptasikn teknik2 memancing di meje pool..mmg power weyhh si puntung nih..syabas2..

Sunday, April 12, 2009

sambungan dari kisah rumah sewe

haaaiihhhhhh....
ni yg wat aku geram nih...kisahnye cmni ari sabtu aritu.ade sowg apek nih call ak..die ckp klo nk tgok2 umah sewe dtg r umah die ari ahad..dtg ari ahad pkol 11.so,ak ape lg ann..semangat r..tros calling2 mmbe ckp psal berite umah sewe yg apek tu ckp..semua dh kate oryte..ade yg balek kampung ade y lepak kampus..y lepak kampus kne r mngambil tanggungjawab ni untuk gie tengok2 umah sewe tu..so,ak pergi r bertige..jalan punye jalan akhirnye smpai gak kt umah tu..bile dh sampai xkn nk tenung je umah tu..so,ak mngambil inisiatif utk call apek nih..klo dh name pon apek ko tawu je r dowg nye pale bisnes cmne ann..mule2 kate oke..pastu x oke lak..pastu oke blek..pastu x oke blek..last2 die sewekn umah yg ak dh booking tu kt owg len..hello,apek...u ade tawu cmne mau bisnes ka??u ade bek jual tanglong la apek..klo u tamaw jual tanglong..ade bek u jual ikan tongsan..cmni ke style org cina bisnes???pikir2kn..

Friday, April 10, 2009

rahsia jari kelingking

haaa..kali ni story mmg terbaik dan menyayat hati..pasti diluar sne ramai yg tidak tahu tentang rahsia jari kelingking..apa yg mereka tahu hanyalah kegunaan jari kelingking.seperti yg korang sedia maklum,kegunaan jari kelingking ialah untuk menyungkil segala macam bende kecil yg tersepit di bahagian yg sempit.xkn nk gune ibu jari lak ann..ibu jari korang dh same besa cam kaki gajah.disamping itu,kegunaan jari kelingking ialah untuk mencari khazanah2 alam di dalam idong korang sekalian..
hahaha..mcm2 lg bleh kite kaitkan ngn jari kelingking.tapi,pada entry kali ini bukan nk citer pasal kegunaan jari kelingking..kali ini kite akan huraikan sedikit sebanyak mengenai rahsia dan cerite disebalik terkaitnya jari kelingking antara 2 pihak.
citernye bermula begini.....
Dulu, ada seorang puteri bertanya pada cermin, “Wahai cermin, adakah aku puteri tercantik di dunia ini?,” tanya puteri tersebut. “Yelah..bestu xkn monyet kot yg lagi cantik dari ko,” jawab cermin ajaib sambil memberikan pantulan tercantik terhadap puteri tersebut.

nak di jadikan citer,ayahanda kpade puteri tersebot mendapat infomation bahawe negara mereka akan mengalami 1 peperangan.oleh itu,raja tersebut ingin mencari seorang lelaki yg cekap memimpin dan layak berkahwin dengan puteri tersebut.yelah,nnt klo raje tu mati,xsempat nk timang cucu. setelah mendengar berita tersebut,puteri yg cantik ini pon berusaha untuk mencari calon suaminya.hari berganti hari,minggu berganti minggu,semester berganti semester..tapi tetap gak xdapat siapa calon suaminya kerana belum ade yg sesuai. ayahande puteri itu pon menjadi murka kerana lama sangat menunggu keputusan anak kesayangan beliau tu.entah apa angin orang tu pon bg limit time sampai esok.klo xdapat gak die kahwinkan je ngan sape2. Akhirnya puteri itu pon pasrah terhadap takdirnya dan dalam sisa-sisa pencariannya sang puteri mendapatkan idea untuk menyelesaikan problemnya.puteri tersebut memanggil 5 putera raja dari negara2 berhampiran untuk menghadiri sesi audition.audition nye ialah puteri tersebut ingin menguji antara 5 orang putera tersebut siapakah yg betul2 sekepale dengannye. puteri tersebut menyembunyikan jari kelingking di belakangnya dan meminta kelima2 putera itu meneka jari apa yg sedang puteri itu sembunyikan.putera yg pertama mengeluarkan ibu jari.putera kedua pula mengeluarkan jari telunjuk.yg paling best putera ketige ni pon mengeluarkan jari hantu.hantu punye putera xpasal2 mkn pelempang puteri time tu gak.putera keempat mengeluarkan jari manis.dan putera terakhir mengeluarkan jari kelingking.

Senyum manis sang puteri lalu merangkulkan jari kelingkingnya ke jari kelingking putera yang kelima,hal ini kerana mereka sama2 mengeluarkan jari kelingking. akhirnya,pencarian bakal suami puteri itu pon berhasil,mereka di ijabkabul dalam 1 lafaz sahaja. seluruh kerabat diraja berasa gembira kerana masalah yg membelenggu hidup mereka selama ini sudah selesai. Namun kebahagiaan itu tidak kekal lama,kerana putera itu akan pergi berperang bersama2 raja dan tenteranya. Sebelum putera itu meninggalkan isterinya, dia telah mengaitkan jari kelingkingnya dan berjanji akan pulang selepas selesai berperang.

setelah perang sudah selesai,kelibat putera itu tidak kelihatan.maka,tersebarlah khabar angin kononnya putera itu telah hilang ketika di medan perang.puteri jelita itu pon menangis teresak2 kerana tidak percaya bahawe suami kesayangannya sudah tiada lagi.memandangkan puteri itu sudah menjadi keseorangan,ape lagi..xcam ramai lak yg beratur nk berkahwin ngn puteri itu.namun,puteri itu tetap menunggu kepulangan suami nya.kerana janji mereka selama ini masih belum selesai.puteri itu mmg terkenal ngn sifat setia nye..cayalahh lu..

akibat daripada kesunyian hidup puteri jelita tersebut,ayahanda nya menyuruh beliau agar berkahwin lagi.walaupun bukan kehendak hati puteri tersebut,die terpaksa akur dengan perintah raja.puteri itu pon mngulangi audition mencari calon suaminye.walau bagaimana pun,tiada sesiapa yg mempunyai jiwa yg same seperti bekas suaminya..

Pada hari ke 49 setelah kepergian bekas suaminya, datang seorang pengemis menggunakan pakaian yang tak layak masuk pekarangan istane ingin bertemu sang putri. Meskipun dihalang oleh penjaga kerajaan pengemis itu tetap nekad ingin bertemu dengan sang puteri tersebut. Kerana menurut sang puteri semua orang berhak mendapatkan kesempatan yang sama, akhirnya sang puteri tetap menemuinya dan mengacukan jari kelingkingnya dihadapan pengemis itu. Dengan sedikit tak percaya pengemis itu merangkulkan jari kelingkingnya ke jari kelingking sang putri sama seperti bekas suaminya yg melakukan perkara yg sama sebelum pergi berperang, puteri itu pon ape lagi...terus gembira kerana penantian die selama ini sudah berakhir.

Malam dingin sang puteri kini kembali hangat dengan kepulangan suami kesayangan nya, namun ketika ayam jantan berkokok dipagi harinya, suaminya beranjak dari tempat tidurnya dan pergi meninggalkan sang puteri dan tak pernah kembali lagi.

Ternyata malam ke 49 itu adalah malam dimana kepercayaan pada masa bahawa orang yang meninggal akan kembali ke dunia untuk berdampingan atau melengkapi janjinya terhadap seseorang yang masih hidup. Sang puteri pun akhirnya mendapat khabar bahawa suaminya telah tewas di medan perang dan mayat suami telah dijumpai pada hari ke 49 hanya untuk melengkapkan janji bahawa die akan kembali semula.

Dan setelah itu sang puteri tidur di sebelah jasad suaminya sambil melingkarkan jari kelingkingnya ke jari suaminya. puteri jelita itu mengambil langkah drastik untuk mengikut jejak suaminya untuk hidup di alam lain.puteri itu pon meminum segelas racun dan akhirnya mati di sisi suami kesayangannya.

Hingga kini janji setia pasangan kekasih masih dilakukan dengan cara yang sama iaitu dengan melingkarkan jari kelingkingnya sambil mengatakan keinginan atau janjinya terhadap seseorang tersebut.

p/s:kisah ini dicedok dari muvee yg awek ak bg..thnks syg

Tuesday, April 7, 2009

rumah sewe punyer citer..

ade r 1 ari ni..
ak n rakan2 y len pergi r mencari umah sewe..
mcm2 jenis umah ktorang jmpe..
antarenye..
a)rumah kotak
b)rumah setinggan
c)rumah biase(xtawu r nk labelkn sbagai rumah ape..)
d)rumah paris hilton(gile besaa...beverly hill oiii)
e)rumah flat..(mmg abes flat r umah tu..xde bentuk lgsung..)
f)rumah ape ntah..(tiang byk gile..atas bukit lak uhh..tkot aku)
g)rumah 13 ghost..(cyess xtipu..umah kace beb..)
h)rumah u turn..(ak pon xtawu spe arkitek die nih..)
i)rumah semi d(umah ni r y wat ati ktorang panas tahap mmbara..nk tawu npe??)
j)rumah ceruk xhengat punye...(tkot ak umah nih..dh cam kt pkampungan canibal pon ade gak..)
ikut planning ak..ade beknye ktorang collect duit..
pastu beli papan n then wat je umah pokok ke..umah tepi tanah pekuburan ke..
saving pun saving...tp bile di usulkn blek..nnt mken byk keje lak nk kne wat..
nk kne byr cukai pintu lg..klo umah tu ade 15 pintu..x ke 15 cukai nk kne byr..
umah semi d ni plak owner die sket pnye jahat..bile dowg dpt taw y ktorang ni student..
mule r nk tekan harge beribu2..mentang2 r ktorang dpt loan..letop kn umah ko bru tawu..
akhirnye....hanye umah ceruk gile tu je r y sesuai..
harge pon murah...tp risau sket r..tkot tbe2 jiran2 sume btuka mnjadi canibal ke..
ak xkesa..tp bdk2 ni haa..canibal pon oke ape..
setelah abes meng'ushar' umah..kami pon singgah mines jap..
bkn nk shopping..tp nk bsukan..
sukan y memerlukan kemahiran menonjol kn bola putih...
pas men bola tonjol..lepak kt warung mne ntah..
overall..nice trip r..
wasalam...

printing tee...

alopsss..
kpade dato',tan sri dan juge sumer owg..
spe nk print t-shirt ngn harge y murah..
bleh r meng'contact' sy..
hal ini kerane...
t-shirt berkualiti ngn harge y murah..
sukar didapati diluar sne..
100% cotton.silk screen printing...
2 kaler just rm15..bleh nego2 lg..
asyik sebok mendesign je..
tp xprint sehelai pon xgune gak..
x gitu??kasi try r publish design2 korang y terbaek tu..
bru r tawu tahap mne design korang..
tahap dewa ke tahap gaban...
klo tahap dewa bgus r..korang mmg pro..
klo tahap gaban..bwk2 r ngucap..
wassalam..

koi